Ranking szynkowarów z termometrem – Nasze TOP10 z szynkowarami z termometrem!

Poszukujesz odpowiedniego szynkowaru do kuchni? Polecamy nasze zestawienia z szynkowarami z termometrem, które są aktualizowane na bieżąco (Ostatnia aktualizacja – kwiecień 2024).

Zachęcamy również do wyrażania opinii na temat dostępnych w rankingach szynkowarów z termometrem.


Najlepsze szynkowary z termometrem ★ Ranking TOP10 kwiecień 2024 ★

Poniżej prezentujemy, jaki szynkowar z termometrem był najchętniej wybierany przez Internautów. Przygotowany ranking z szynkowarami z termometrem jest aktualny na kwiecień 2024.

1 # Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki (5903313422307)

Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki (5903313422307) Najniższa Cena Online Szynkowar stalowy na 1,5 kg mięsa + garnek z koszem 4l. Umożliwi nietrudne wyjęcie szynkowara z garnka. Dodatkowo w zestawie termometr kucharski i 20 szt. Worków Trzyczęściowy garnek do gotowania nadaje się również do gotowania szparagów, makaronu czy pierogów. posiada trójwarstwowe dno, dzięki któremu potrawy gotują się momentalnie i długo trzymają ciepło przypasowany do kuchenek indukcyjnych. - Garnek 16 x 21 cm poj.4,2L - Sito/Durszlak 14,5 x 18,5cm z rączką poj.3,5L - Pokrywka szklana z uchwytem Można stosować go do wszystkich rodzajów kuchni: gazowych, elektrycznych, płyt ceramicznych i halogenowych, a także indukcyjnych. Garnki wykonane są z wysokiej jakości stali rdzoodpornej 18/10. Szynkowar zezwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku szynkowara znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego konkretnie wykonany termometr ze stali rdzoodpornej. Specjalna podziałka starannie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny i wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C. zestaw zawiera w dodatku woreczki foliowe 16x32cm, w opakowaniu 20 szt. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak dodatkowo wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt całkowicie produkowany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04mm. Wymiary szynkowaru: Średnica: 12 cm Wysokość: 21 cm wymiary woreczków: Szerokość: 16 cm Wysokość: 32 cm Przepisy: Szynka z szynkowara Czosnek, liście laurowe, kolendrę, ziarenka pieprzu i ziele angielskie włożyć do garnka, wlać 1 litr wody, zagotować. Zdjąć z ognia, wymieszać z solą, ostudzić. Umyte mięso osuszyć, pokroić na kawałki, włożyć do zimnej marynaty, przykryć i włożyć do lodówki na 1-2 dni. Następnie wyjąć z marynaty, osuszyć i 1/4 mięsa zmielić w maszynce. Dodać żelatynę, doprawić do smaku mielonym pieprzem i precyzyjnie wyrobić. Mięso przełożyć do woreczka, szczelnie zawiązać i włożyć do szynkowara, zamknąć. Szynkowar włożyć do garnka z zimną wodą, podgrzać do temp 85-90 stopni i parzyć około 2 godziny. Następnie szynkowar wyjąć z wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie i odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Schab z szynkowara Do garnka wlewamy 250 ml wody dodajemy liście laurowe,pieprz w ziarenkach,kminek i ziele angielskie zagotować zniżyć ogien i gotować po przykryciem około10-15 minut,trochę wody się wygotuje ale to nie szkodzi tak ma być.Marynatę studzimy pod przykryciem. Schab myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.Zimną marynatę przelewamy przez sitko do wody dodajemy sół peklową cukier puder,żelatynę i roztarty majeranek mieszamy. Mięso wkładamy do naczynia szklanego zalewamy marynatą nakrywamy pokrywką i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia do szynkowara wkładamy woreczek dajemy zamarynowany schab zamykamy woreczek i szynkowar,który wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 48 godzinach do dużego garnka wlewamy wodę wstawiamy szynkowar i parzymy mięso około 80 st C poprzez około 2 godziny.Ja dodatkowo muszę monitorować bo do szynkowara nie ma termometru. Jak minie ten czas szynkowar chłodzę pod zimną wodą i wstawiam do lodówki na całą noc żeby wędlina poprawnie zastygła. Następnie wyjmuję woreczek z szynkowara i mamy gotową domową wędlinkę Boczek rolowany komponenty: ok. 1,5 kg boczku bezkompromisowego sól, pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej 3-4 ząbki czosnku sól, pierz do smaku ewentualnie wg. Uznania gotowa marynata kupiona w sklepie lub sól peklowa przygotowanie: Mięso umyć, potłuc, natrzeć przyprawami i dwoma ząbkami roztartego czosnku. Przechować w lodówce 1-2 doby. Po wyjęciu mięso wymasować. Czym dłużej będzie wyrabiane tym będzie bardziej miękkie i smaczniejsze. Przygotowany boczek posypać dwoma ząbkami posiekanego czosnku, drobno posiekaną papryką, pieczarkami albo marynowana śliwką itp. Mięso zrolować. Do szynkowara włożyć wypychacz (uzupełniające dno z uchwytami do wydobywania). Następnie włożyć przygotowane mięso. Założyć płytkę dociskową, sprężynę i blokadę. Tak przygotowany szynkowar włożyć do garnka z wrzącą wodą. Poziom wody musi być 1-2 cm. Wyższy niż poziom wsadu w szynkowarze. Jeżeli woda wyparuje uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy 2,5 - 3godziny w temperaturze ok.90 stopni Celsjusza. Po wyjęciu z kąpieli wodnej szynkowar razem z wsadem mięsnym skrupulatnie wystudzić. Przy wyjmowaniu gotowego artykułu postępujemy skrupulatnie odwrotnie. Zdjąć blokadę, sprężynę, płytkę dociskową i przy pomocy rączki wyciągnąć gotowy wyrób razem z dodatkowym dnem (wypychaczem). Jeżeli jest problem z wyjęciem towaru, należy na chwilę szynkowar zanurzyć w ciepłej wodzie. Mielonka faszerowana jajkiem elementy: ok. 1,3 kg mięsa mielonego (prawidłowo widziane mięso grubo mielone) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku sól, pierz do smaku według uznania można dodać np. Majeranek, ziele angielskie, kminek itp. przygotowanie: Wszystkie komponenty skrupulatnie wymieszać. Im dłużej będzie mieszane - wyrabiane tym będzie smaczniejsze. Do szynkowara włożyć wypychacz (dodatkowe dno z uchwytami do wyciągania). Następnie włożyć przygotowane mięso,w którym możemy zanurzyć gotowane kurze lub przepiórcze jajka, pieczarki, grzyby suszone albo ulubione warzywa np. kawałki papryki, pomidora,cebuli itp. Wypełnić 3/4 wysokości szynkowara. Zakładamy płytkę dociskową,dłuższą sprężynę i blokadę. Tak przygotowany szynkowar wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Poziom wody musi być 1-2 cm wyższy niż poziom wsadu w szynkowarze. Jeżeli woda wyparuje uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy 1godzinę 45 minut w temperaturze ok.90 poziomów Celsjusza. Po wyjęciu z kąpieli wodnej szynkowar razem z wsadem mięsnym starannie wystudzić. Przy wyjmowaniu gotowego artykułu postępujemy precyzyjnie odwrotnie. Zdjąć blokadę, sprężynę, płytkę dociskową i przy pomocy rączki wyciągnąć gotowy wyrób razem z dodatkowym dnem (wypychaczem). Jeżeli jest problem z wyjęciem towaru, należy na chwilę szynkowar zanurzyć w ciepłej wodzie. Schab ze śliwkami z szynkowaru Długim nożem zrobić otwór na wylot w schabie, a następnie nawpychać do niech suszone śliwki. Oliwę wymieszać z octem winnym, a także resztą przypraw i w tak przygotowanej marynacie obtoczyć schab i włożyć do szynkowaru, a następnie odstawić do lodówki na 24h. Po tym czasie na dno garnka wyłożyć ściereczkę i wlać gorącą wodę, do której włożyć szynkowar, tak by woda była 1cm poniżej brzegów szynkowara. Zaparzać na niewiele znaczącym ogniu 60 min utrzymując temperaturę mięsa na poziomie 85 st. Po tym czasie szynkowar pozostawić w tej wodzie do wystudzenia, a następnie włożyć go do lodówki na 24h. Gotową wędlinę pokroić w plastry i podawać z pieczywem.
  • Producent TADAR 
  • Pojemność 4 l
  • Kolor szary 
  • Wielkość zestawu pojedynczy garnek 

Podobne zestawienia z szynkowarami:


Najtańsze szynkowary z termometrem ★ Ranking TOP10 kwiecień 2024 ★

Poniżej prezentujemy, jaki szynkowar z termometrem jest aktualnie najtańszy. Przygotowany ranking z szynkowarami z termometrem w niskiej cenie jest aktualny na kwiecień 2024.

6 # Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki (5903313422307)

Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki (5903313422307) Najniższa Cena Online Szynkowar stalowy na 1,5 kg mięsa + garnek z koszem 4l. Umożliwi proste wyjęcie szynkowara z garnka. W dodatku w zestawie termometr kucharski i 20 szt. Worków Trzyczęściowy garnek do gotowania pasuje także do gotowania szparagów, makaronu czy pierogów. posiada trójwarstwowe dno, dzięki któremu potrawy gotują się szybko i długo trzymają ciepło dostosowany do kuchenek indukcyjnych. - Garnek 16 x 21 cm poj.4,2L - Sito/Durszlak 14,5 x 18,5cm z rączką poj.3,5L - Pokrywka szklana z uchwytem Można stosować go do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowych, elektrycznych, płyt ceramicznych i halogenowych oraz indukcyjnych. Garnki wyprodukowane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/10. Szynkowar zezwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku szynkowara znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego solidnie wyprodukowany termometr ze stali nierdzewnej. Specjalna podziałka skrupulatnie wskazuje perfekcyjna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny i wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C. pakiet gromadzi jeszcze woreczki foliowe 16x32cm, w opakowaniu 20 szt. Użycie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak jeszcze wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Towar w pełni wytwarzany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04mm. Wymiary szynkowaru: Średnica: 12 cm Wysokość: 21 cm wymiary woreczków: Szerokość: 16 cm Wysokość: 32 cm Przepisy: Szynka z szynkowara Czosnek, liście laurowe, kolendrę, ziarenka pieprzu i ziele angielskie włożyć do garnka, wlać 1 litr wody, zagotować. Zdjąć z ognia, wymieszać z solą, ostudzić. Umyte mięso osuszyć, pokroić na kawałki, włożyć do zimnej marynaty, przykryć i włożyć do lodówki na 1-2 dni. Następnie wyjąć z marynaty, osuszyć i 1/4 mięsa zmielić w maszynce. Dodać żelatynę, doprawić do smaku mielonym pieprzem i skrupulatnie wyrobić. Mięso przełożyć do woreczka, szczelnie zawiązać i włożyć do szynkowara, zamknąć. Szynkowar włożyć do garnka z zimną wodą, podgrzać do temp 85-90 stopni i parzyć około 2 godziny. Następnie szynkowar wyjąć z wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie i odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Schab z szynkowara Do garnka wlewamy 250 ml wody dodajemy liście laurowe,pieprz w ziarenkach,kminek i ziele angielskie zagotować obniżyć ogien i gotować po przykryciem około10-15 minut,trochę wody się wygotuje lecz to nie szkodzi tak ma być.Marynatę studzimy pod przykryciem. Schab myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.Zimną marynatę przelewamy przez sitko do wody dodajemy sół peklową cukier puder,żelatynę i roztarty majeranek mieszamy. Mięso wkładamy do naczynia szklanego zalewamy marynatą nakrywamy pokrywką i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia do szynkowara wkładamy woreczek dajemy zamarynowany schab zamykamy woreczek i szynkowar,który wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 48 godzinach do szerokiego garnka wlewamy wodę wstawiamy szynkowar i parzymy mięso około 80 st C przez około 2 godziny.Ja w dodatku muszę kontrolować bo do szynkowara nie ma termometru. Jak minie ten czas szynkowar chłodzę pod zimną wodą i wstawiam do lodówki na całą noc by wędlina prawidłowo zastygła. Następnie wyjmuję woreczek z szynkowara i mamy gotową domową wędlinkę Boczek rolowany składniki: ok. 1,5 kg boczku minimalistycznego sól, pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej 3-4 ząbki czosnku sól, pierz do smaku ewentualnie wg. Uznania gotowa marynata kupiona w sklepie lub sól peklowa przygotowanie: Mięso umyć, potłuc, natrzeć przyprawami i dwoma ząbkami roztartego czosnku. Przechować w lodówce 1-2 doby. Po wyjęciu mięso wymasować. Czym dłużej będzie wyrabiane tym będzie bardziej miękkie i smaczniejsze. Przygotowany boczek posypać dwoma ząbkami posiekanego czosnku, drobno posiekaną papryką, pieczarkami lub marynowana śliwką itp. Mięso zrolować. Do szynkowara włożyć wypychacz (dopełniające dno z uchwytami do wydobywania). Następnie włożyć przygotowane mięso. Założyć płytkę dociskową, sprężynę i blokadę. Tak przygotowany szynkowar włożyć do garnka z wrzącą wodą. Poziom wody musi być 1-2 cm. Wyższy aniżeli poziom wsadu w szynkowarze. Jeżeli woda wyparuje uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy 2,5 - 3godziny w temperaturze ok.90 stopni Celsjusza. Po wyjęciu z kąpieli wodnej szynkowar razem z wsadem mięsnym starannie wystudzić. Przy wyjmowaniu gotowego produktu postępujemy dokładnie odwrotnie. Zdjąć blokadę, sprężynę, płytkę dociskową i przy pomocy rączki wyciągnąć gotowy wyrób razem z dodatkowym dnem (wypychaczem). Jeżeli jest problem z wyjęciem artykułu, należy na chwilę szynkowar zanurzyć w ciepłej wodzie. Mielonka faszerowana jajkiem elementy: ok. 1,3 kg mięsa mielonego (należycie widziane mięso grubo mielone) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku sól, pierz do smaku według uznania można dodać np. Majeranek, ziele angielskie, kminek itp. przygotowanie: Wszystkie komponenty precyzyjnie wymieszać. Im dłużej będzie mieszane - wyrabiane tym będzie smaczniejsze. Do szynkowara włożyć wypychacz (dopełniające dno z uchwytami do wyciągania). Następnie włożyć przygotowane mięso,w którym możemy zanurzyć gotowane kurze lub przepiórcze jajka, pieczarki, grzyby suszone albo ulubione warzywa np. kawałki papryki, pomidora,cebuli itp. Wypełnić 3/4 wysokości szynkowara. Zakładamy płytkę dociskową,dłuższą sprężynę i blokadę. Tak przygotowany szynkowar wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Poziom wody musi być 1-2 cm wyższy aniżeli poziom wsadu w szynkowarze. Jeżeli woda wyparuje uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy 1godzinę 45 minut w temperaturze ok.90 stopni Celsjusza. Po wyjęciu z kąpieli wodnej szynkowar razem z wsadem mięsnym starannie wystudzić. Przy wyjmowaniu gotowego artykułu postępujemy dokładnie odwrotnie. Zdjąć blokadę, sprężynę, płytkę dociskową i przy pomocy rączki wyciągnąć gotowy wyrób razem z dodatkowym dnem (wypychaczem). Jeżeli jest problem z wyjęciem artykułu, należy na chwilę szynkowar zanurzyć w ciepłej wodzie. Schab ze śliwkami z szynkowaru Długim nożem zrobić otwór na wylot w schabie, a następnie nawpychać do niech suszone śliwki. Oliwę wymieszać z octem winnym oraz resztą przypraw i w tak przygotowanej marynacie obtoczyć schab i włożyć do szynkowaru, a następnie odstawić do lodówki na 24h. Po tym czasie na dno garnka wyłożyć ściereczkę i wlać gorącą wodę, do której włożyć szynkowar, tak żeby woda była 1cm poniżej brzegów szynkowara. Zaparzać na małym ogniu 60 min utrzymując temperaturę mięsa na poziomie 85 st. Po tym czasie szynkowar pozostawić w tej wodzie do wystudzenia, a następnie włożyć go do lodówki na 24h. Gotową wędlinę pokroić w plastry i podawać z pieczywem.
  • Producent TADAR 
  • Pojemność 4 l
  • Kolor szary 
  • Wielkość zestawu pojedynczy garnek 

Podobne zestawienia z szynkowarami:


Podsumowanie, czyli jaki szynkowar z termometrem najlepszy?

Aktualizacja zestawienia – kwiecień 2024.


Najchętniej wybierane szynkowary z termometrem ★ Nasze TOP3 ★


Najtańsze szynkowary z termometrem ★ Nasze TOP3 ★


Podobne zestawienia z szynkowarami:


Rekomendowane szynkowary ★ Zestawienie kwiecień 2024 ★

Nadal bez szynkowaru? Powyższe zestawienia nie były satysfakcjonujące? Polecamy zatem poniższy ranking dobrych szynkowarów.


Krótkie FAQ o szynkowarach z termometrem

#1 Gdzie szukać opinii o szynkowarach z termometrem?

Zawarte w rankingach informacje z szynkowarami z termometrem odświeżamy na bieżąco, wraz ze specyfikacją techniczną oraz opiniami userów.

#2 Jaki szynkowar z termometrem najlepszy? Który wybrać?

Poszukując informacji o dobrych szynkowarach z termometrem warto zapoznać się z powyższymi zestawieniami, opartymi na opiniach i doświadczeniach konsumentów.

#3 Jakie szynkowary z termometrem są najchętniej polecane?

Przygotowane zestawienia z szynkowarami z termometrem zostały opracowane w oparciu o dane ze sklepów internetowych, na podstawie zainteresowań Kupujących. Najlepsze w rankingach szynkowarów z termometrem to produkty często polecane.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *