Ranking szynkowarów do 150 zł – Nasze TOP10 z szynkowarami do 150 zł!

Poszukujesz odpowiedniego szynkowaru do domu? Polecamy nasze zestawienia z szynkowarami do 150 zł, które są aktualizowane na bieżąco (Ostatnia aktualizacja – kwiecień 2024).

Zachęcamy również do wyrażania opinii na temat dostępnych w rankingach szynkowarów do 150 zł.


Najlepsze szynkowary do 150 zł ★ Ranking TOP10 kwiecień 2024 ★

Poniżej prezentujemy, jaki szynkowar do 150 zł był najchętniej wybierany przez Internautów. Przygotowany ranking z szynkowarami do 150 zł jest aktualny na kwiecień 2024.

1 # Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki (5903313422307)

Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki (5903313422307) Najniższa Cena Online Szynkowar stalowy na 1,5 kg mięsa + garnek z koszem 4l. Umożliwi nietrudne wyjęcie szynkowara z garnka. Ponadto w komplecie termometr kucharski i 20 szt. Worków Trzyczęściowy garnek do gotowania pasuje w dodatku do gotowania szparagów, makaronu czy pierogów. posiada trójwarstwowe dno, dzięki któremu potrawy gotują się błyskawicznie i długo trzymają ciepło dostosowany do kuchni indukcyjnych. - Garnek 16 x 21 cm poj.4,2L - Sito/Durszlak 14,5 x 18,5cm z rączką poj.3,5L - Pokrywka szklana z uchwytem Można stosować go do wszelkich rodzajów kuchni: gazowych, elektrycznych, płyt ceramicznych i halogenowych i indukcyjnych. Garnki tworzone są z wysokiej jakości stali rdzoodpornej 18/10. Szynkowar zezwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku szynkowara znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego mocno wyprodukowany termometr ze stali rdzoodpornej. Specjalna podziałka skrupulatnie wskazuje nadzwyczajna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny i wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C. komplet posiada jeszcze woreczki foliowe 16x32cm, w opakowaniu 20 szt. Zastosowanie woreczków usprawnia wkładanie mięsa do pojemnika jak jeszcze wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Artykuł kompletnie stworzony z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04mm. Wymiary szynkowaru: Średnica: 12 cm Wysokość: 21 cm wymiary woreczków: Szerokość: 16 cm Wysokość: 32 cm Przepisy: Szynka z szynkowara Czosnek, liście laurowe, kolendrę, ziarenka pieprzu i ziele angielskie włożyć do garnka, wlać 1 litr wody, zagotować. Zdjąć z ognia, wymieszać z solą, ostudzić. Umyte mięso osuszyć, pokroić na kawałki, włożyć do zimnej marynaty, przykryć i włożyć do lodówki na 1-2 dni. Następnie wyjąć z marynaty, osuszyć i 1/4 mięsa zmielić w maszynce. Dodać żelatynę, doprawić do smaku mielonym pieprzem i dokładnie wyrobić. Mięso przełożyć do woreczka, szczelnie zawiązać i włożyć do szynkowara, zamknąć. Szynkowar włożyć do garnka z zimną wodą, podgrzać do temp 85-90 stopni i parzyć około 2 godziny. Następnie szynkowar wyjąć z wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie i odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Schab z szynkowara Do garnka wlewamy 250 ml wody dodajemy liście laurowe,pieprz w ziarenkach,kminek i ziele angielskie zagotować obniżyć ogien i gotować po przykryciem około10-15 minut,trochę wody się wygotuje ale to nie szkodzi tak ma być.Marynatę studzimy pod przykryciem. Schab myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.Zimną marynatę przelewamy przez sitko do wody dodajemy sół peklową cukier puder,żelatynę i roztarty majeranek mieszamy. Mięso wkładamy do naczynia szklanego zalewamy marynatą nakrywamy pokrywką i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia do szynkowara wkładamy woreczek dajemy zamarynowany schab zamykamy woreczek i szynkowar,który wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 48 godzinach do dużego garnka wlewamy wodę wstawiamy szynkowar i parzymy mięso około 80 st C poprzez około 2 godziny.Ja ponadto muszę pilnować bo do szynkowara nie ma termometru. Jak minie ten czas szynkowar chłodzę pod zimną wodą i wstawiam do lodówki na całą noc żeby wędlina prawidłowo zastygła. Następnie wyjmuję woreczek z szynkowara i mamy gotową domową wędlinkę Boczek rolowany elementy: ok. 1,5 kg boczku surowego sól, pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej 3-4 ząbki czosnku sól, pierz do smaku ewentualnie wg. Uznania gotowa marynata kupiona w sklepie albo sól peklowa przygotowanie: Mięso umyć, potłuc, natrzeć przyprawami i dwoma ząbkami roztartego czosnku. Przechować w lodówce 1-2 doby. Po wyjęciu mięso wymasować. Czym dłużej będzie wyrabiane tym będzie bardziej miękkie i smaczniejsze. Przygotowany boczek posypać dwoma ząbkami posiekanego czosnku, drobno posiekaną papryką, pieczarkami albo marynowana śliwką itp. Mięso zrolować. Do szynkowara włożyć wypychacz (uzupełniające dno z uchwytami do wydobywania). Następnie włożyć przygotowane mięso. Założyć płytkę dociskową, sprężynę i blokadę. Tak przygotowany szynkowar włożyć do garnka z wrzącą wodą. Poziom wody musi być 1-2 cm. Wyższy aniżeli poziom wsadu w szynkowarze. Jeżeli woda wyparuje uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy 2,5 - 3godziny w temperaturze ok.90 stopni Celsjusza. Po wyjęciu z kąpieli wodnej szynkowar razem z wsadem mięsnym skrupulatnie wystudzić. Przy wyjmowaniu gotowego towaru postępujemy precyzyjnie odwrotnie. Zdjąć blokadę, sprężynę, płytkę dociskową i przy pomocy rączki wyciągnąć gotowy wyrób razem z dodatkowym dnem (wypychaczem). Jeżeli jest problem z wyjęciem produktu, należy na chwilę szynkowar zanurzyć w ciepłej wodzie. Mielonka faszerowana jajkiem elementy: ok. 1,3 kg mięsa mielonego (korzystnie widziane mięso grubo mielone) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku sól, pierz do smaku według uznania można dodać np. Majeranek, ziele angielskie, kminek itp. przygotowanie: Wszystkie elementy skrupulatnie wymieszać. Im dłużej będzie mieszane - wyrabiane tym będzie smaczniejsze. Do szynkowara włożyć wypychacz (dodatkowe dno z uchwytami do wyciągania). Następnie włożyć przygotowane mięso,w którym możemy zanurzyć gotowane kurze albo przepiórcze jajka, pieczarki, grzyby suszone albo ulubione warzywa np. kawałki papryki, pomidora,cebuli itp. Wypełnić 3/4 wysokości szynkowara. Zakładamy płytkę dociskową,dłuższą sprężynę i blokadę. Tak przygotowany szynkowar wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Poziom wody musi być 1-2 cm wyższy niżeli poziom wsadu w szynkowarze. Jeżeli woda wyparuje uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy 1godzinę 45 minut w temperaturze ok.90 stopni Celsjusza. Po wyjęciu z kąpieli wodnej szynkowar razem z wsadem mięsnym dokładnie wystudzić. Przy wyjmowaniu gotowego artykułu postępujemy precyzyjnie odwrotnie. Zdjąć blokadę, sprężynę, płytkę dociskową i przy pomocy rączki wyciągnąć gotowy wyrób razem z dodatkowym dnem (wypychaczem). Jeżeli jest problem z wyjęciem towaru, należy na chwilę szynkowar zanurzyć w ciepłej wodzie. Schab ze śliwkami z szynkowaru Długim nożem zrobić otwór na wylot w schabie, a następnie nawpychać do niech suszone śliwki. Oliwę wymieszać z octem winnym i resztą przypraw i w tak przygotowanej marynacie obtoczyć schab i włożyć do szynkowaru, a następnie odstawić do lodówki na 24h. Po tym czasie na dno garnka wyłożyć ściereczkę i wlać gorącą wodę, do której włożyć szynkowar, tak żeby woda była 1cm poniżej brzegów szynkowara. Zaparzać na znikomym ogniu 60 min utrzymując temperaturę mięsa na poziomie 85 st. Po tym czasie szynkowar pozostawić w tej wodzie do wystudzenia, a następnie włożyć go do lodówki na 24h. Gotową wędlinę pokroić w plastry i podawać z pieczywem.
  • Producent TADAR 
  • Pojemność 4 l
  • Kolor szary 
  • Wielkość zestawu pojedynczy garnek 

Podobne zestawienia z szynkowarami:


Najtańsze szynkowary do 150 zł ★ Ranking TOP10 kwiecień 2024 ★

Poniżej prezentujemy, jaki szynkowar do 150 zł jest aktualnie najtańszy. Przygotowany ranking z szynkowarami do 150 zł w niskiej cenie jest aktualny na kwiecień 2024.

5 # Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki (5903313422307)

Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki (5903313422307) Najniższa Cena Online Szynkowar stalowy na 1,5 kg mięsa + garnek z koszem 4l. Umożliwi nieskomplikowane wyjęcie szynkowara z garnka. Dodatkowo w komplecie termometr kucharski i 20 szt. Worków Trzyczęściowy garnek do gotowania nadaje się również do gotowania szparagów, makaronu czy pierogów. ma trójwarstwowe dno, dzięki któremu potrawy gotują się błyskawicznie i długo trzymają ciepło dopasowany do kuchenek indukcyjnych. - Garnek 16 x 21 cm poj.4,2L - Sito/Durszlak 14,5 x 18,5cm z rączką poj.3,5L - Pokrywka szklana z uchwytem Można stosować go do wszelkich rodzajów kuchni: gazowych, elektrycznych, płyt ceramicznych i halogenowych, a także indukcyjnych. Garnki wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/10. Szynkowar zezwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku szynkowara znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego konkretnie produkowany termometr ze stali nierdzewnej. Specjalna podziałka dokładnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C. komplet posiada jeszcze woreczki foliowe 16x32cm, w opakowaniu 20 szt. Użycie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak ponadto wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Artykuł w pełni produkowany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04mm. Wymiary szynkowaru: Średnica: 12 cm Wysokość: 21 cm wymiary woreczków: Szerokość: 16 cm Wysokość: 32 cm Przepisy: Szynka z szynkowara Czosnek, liście laurowe, kolendrę, ziarenka pieprzu i ziele angielskie włożyć do garnka, wlać 1 litr wody, zagotować. Zdjąć z ognia, wymieszać z solą, ostudzić. Umyte mięso osuszyć, pokroić na kawałki, włożyć do zimnej marynaty, przykryć i włożyć do lodówki na 1-2 dni. Następnie wyjąć z marynaty, osuszyć i 1/4 mięsa zmielić w maszynce. Dodać żelatynę, doprawić do smaku mielonym pieprzem i precyzyjnie wyrobić. Mięso przełożyć do woreczka, szczelnie zawiązać i włożyć do szynkowara, zamknąć. Szynkowar włożyć do garnka z zimną wodą, podgrzać do temp 85-90 poziomów i parzyć około 2 godziny. Następnie szynkowar wyjąć z wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie i odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Schab z szynkowara Do garnka wlewamy 250 ml wody dodajemy liście laurowe,pieprz w ziarenkach,kminek i ziele angielskie zagotować zmniejszyć ogien i gotować po przykryciem około10-15 minut,trochę wody się wygotuje lecz to nie szkodzi tak ma być.Marynatę studzimy pod przykryciem. Schab myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.Zimną marynatę przelewamy poprzez sitko do wody dodajemy sół peklową cukier puder,żelatynę i roztarty majeranek mieszamy. Mięso wkładamy do naczynia szklanego zalewamy marynatą nakrywamy pokrywką i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia do szynkowara wkładamy woreczek dajemy zamarynowany schab zamykamy woreczek i szynkowar,który wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 48 godzinach do sporego garnka wlewamy wodę wstawiamy szynkowar i parzymy mięso około 80 st C przez około 2 godziny.Ja na dodatek muszę pilnować bo do szynkowara nie ma termometru. Jak minie ten czas szynkowar chłodzę pod zimną wodą i wstawiam do lodówki na całą noc aby wędlina poprawnie zastygła. Następnie wyjmuję woreczek z szynkowara i mamy gotową domową wędlinkę Boczek rolowany elementy: ok. 1,5 kg boczku surowego sól, pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej 3-4 ząbki czosnku sól, pierz do smaku ewentualnie wg. Uznania gotowa marynata kupiona w sklepie albo sól peklowa przygotowanie: Mięso umyć, potłuc, natrzeć przyprawami i dwoma ząbkami roztartego czosnku. Przechować w lodówce 1-2 doby. Po wyjęciu mięso wymasować. Czym dłużej będzie wyrabiane tym będzie bardziej miękkie i smaczniejsze. Przygotowany boczek posypać dwoma ząbkami posiekanego czosnku, drobno posiekaną papryką, pieczarkami albo marynowana śliwką itp. Mięso zrolować. Do szynkowara włożyć wypychacz (dodatkowe dno z uchwytami do wydobywania). Następnie włożyć przygotowane mięso. Założyć płytkę dociskową, sprężynę i blokadę. Tak przygotowany szynkowar włożyć do garnka z wrzącą wodą. Poziom wody musi być 1-2 cm. Wyższy aniżeli poziom wsadu w szynkowarze. Jeżeli woda wyparuje uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy 2,5 - 3godziny w temperaturze ok.90 stopni Celsjusza. Po wyjęciu z kąpieli wodnej szynkowar razem z wsadem mięsnym dokładnie wystudzić. Przy wyjmowaniu gotowego artykułu postępujemy skrupulatnie odwrotnie. Zdjąć blokadę, sprężynę, płytkę dociskową i przy pomocy rączki wyciągnąć gotowy wyrób razem z dodatkowym dnem (wypychaczem). Jeżeli jest problem z wyjęciem produktu, należy na chwilę szynkowar zanurzyć w ciepłej wodzie. Mielonka faszerowana jajkiem elementy: ok. 1,3 kg mięsa mielonego (poprawnie widziane mięso grubo mielone) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku sól, pierz do smaku według uznania można dodać np. Majeranek, ziele angielskie, kminek itp. przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Im dłużej będzie mieszane - wyrabiane tym będzie smaczniejsze. Do szynkowara włożyć wypychacz (dopełniające dno z uchwytami do wydobywania). Następnie włożyć przygotowane mięso,w którym możemy zanurzyć gotowane kurze albo przepiórcze jajka, pieczarki, grzyby suszone lub ulubione warzywa np. kawałki papryki, pomidora,cebuli itp. Wypełnić 3/4 wysokości szynkowara. Zakładamy płytkę dociskową,dłuższą sprężynę i blokadę. Tak przygotowany szynkowar wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Poziom wody musi być 1-2 cm wyższy niż poziom wsadu w szynkowarze. Jeżeli woda wyparuje uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy 1godzinę 45 minut w temperaturze ok.90 poziomów Celsjusza. Po wyjęciu z kąpieli wodnej szynkowar razem z wsadem mięsnym starannie wystudzić. Przy wyjmowaniu gotowego towaru postępujemy skrupulatnie odwrotnie. Zdjąć blokadę, sprężynę, płytkę dociskową i za pomocą rączki wyciągnąć gotowy wyrób razem z dodatkowym dnem (wypychaczem). Jeżeli jest problem z wyjęciem produktu, należy na chwilę szynkowar zanurzyć w ciepłej wodzie. Schab ze śliwkami z szynkowaru Długim nożem zrobić otwór na wylot w schabie, a następnie nawpychać do niech suszone śliwki. Oliwę wymieszać z octem winnym oraz resztą przypraw i w tak przygotowanej marynacie obtoczyć schab i włożyć do szynkowaru, a następnie odstawić do lodówki na 24h. Po tym czasie na dno garnka wyłożyć ściereczkę i wlać gorącą wodę, do której włożyć szynkowar, tak aby woda była 1cm poniżej brzegów szynkowara. Zaparzać na niewiele znaczącym ogniu 60 min utrzymując temperaturę mięsa na poziomie 85 st. Po tym czasie szynkowar pozostawić w tej wodzie do wystudzenia, a następnie włożyć go do lodówki na 24h. Gotową wędlinę pokroić w plastry i podawać z pieczywem.
  • Producent TADAR 
  • Pojemność 4 l
  • Kolor szary 
  • Wielkość zestawu pojedynczy garnek 

Podobne zestawienia z szynkowarami:


Podsumowanie, czyli jaki szynkowar do 150 zł najlepszy?

Aktualizacja zestawienia – kwiecień 2024.


Najchętniej wybierane szynkowary do 150 zł ★ Nasze TOP3 ★


Najtańsze szynkowary do 150 zł ★ Nasze TOP3 ★


Podobne zestawienia z szynkowarami:


Najlepsze szynkowary ★ Ranking kwiecień 2024 ★

Nadal bez szynkowaru? Powyższe zestawienia nie były satysfakcjonujące? Polecamy zatem poniższy ranking chętnie wybieranych szynkowarów.


Krótkie FAQ o szynkowarach do 150 zł

#1 Gdzie szukać opinii o szynkowarach do 150 zł?

Zawarte w rankingach informacje z szynkowarami do 150 zł odświeżamy na bieżąco, wraz ze specyfikacją techniczną oraz opiniami userów.

#2 Jaki szynkowar do 150 zł najlepszy? Który wybrać?

Poszukując informacji o dobrych szynkowarach do 150 zł warto zapoznać się z powyższymi zestawieniami, opartymi na opiniach i doświadczeniach konsumentów.

#3 Jakie szynkowary do 150 zł są najchętniej polecane?

Przygotowane zestawienia z szynkowarami do 150 zł zostały opracowane w oparciu o dane ze sklepów internetowych, na podstawie zainteresowań Konsumentów. Najlepsze w rankingach szynkowarów do 150 zł to produkty często polecane.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *